גם אתם מצלמים נוף ומחפשים כל הזמן דרכים להשתפר? לצאת לצלם זו כנראה ההמלצה הכי טובה. כמה שיותר. זה עדיין נכון, אבל מה לעשות שלא תמיד זה מסתדר (או במילים אחרות, לא תמיד יש כוח). הנה כמה טיפים ורעיונות איך להשתפר בצילום נוף בלי לצאת מהבית.
ללמוד
הרשת מלאה במדריכים וחומרי לימוד מעולים בכל הרמות. מצילום בסיסי והכרת המצלמה ועד טכניקות מתקדמות, קומפוזיציה ועוד ועוד נושאים. יש המון חומרים טובים הן בצד הטכני והן בצד האומנותי. בלוגים, הרצאות, מאמרים, קורסים, ספרים דיגיטליים ועוד. חלקם בתשלום ורבים בחינם, רק צריך לברור את האיכותיים יותר ולהקדיש לכך זמן. הכירו את מבנה המצלמה, האופטיקה והתאוריה, את הטכניקות הבסיסיות ואחר כך את המתקדמות, קומפוזיציה, צבע, אין סוף אפשרויות ללמוד דברים חדשים. זה ישפר אתכם כצלמים, באחריות.
ללמוד לערוך
עריכה היא חלק בלתי נפרד מכל צילום ומצילום נוף בפרט. לטובת המתנגדים אומר רק שאין כזה דבר "תמונה טבעית". גם תמונות שצילמתם בטלפון הנייד שלכם ערוכות ("היד הנעלמה"), השאלה היחידה היא מי ערך אותן, אתם או האלגוריתם. ומי שחושב שעריכה היא עניין חדש יחסית של העידן הדיגיטלי הנה החדשות - היא קיימת כמעט מראשית ימי הצילום. המונחים dodge & burn הם במקור טכניקות עריכה בפיתוח הפילם והחלו לבצע אותם כבר בסוף המאה ה-19. המטרה בעריכה היא להתגבר על מגבלות המצלמה (ויש). כמה ואיך לערוך? זה כבר עניין אישי של כל אחד. נכון שאפשר להגזים, אבל עם הזמן תפתחו טעם אישי ומיומנות כך שהתמונות יהיו טבעיות ופשוט טובות יותר.
להכיר את המצלמה והציוד
אם אתם לא מכירים את המצלמה שלכם על בוריה זה הזמן לעשות את זה. תפעול המצלמה צריך להיות עבורכם כמעט עיוור. הכירו את התפריטים והכפתורים השונים. קראו את חוברת ההדרכה ולמדו את ההגדרות השונות וכיצד משנים אותן, כך שבשטח תהיו משוחררים לעסוק ולחשוב על הדברים החשובים באמת - הקומפוזיציה ויצירת התמונה.
לקבל השראה
הרשתות החברתיות הן גן עדן לצלמי נוף. הקדישו להן זמן רב. המון זמן. כן, כן, מה ששמעתם, זהו ניצול זמן איכותי ביותר וכל המרבה הרי זה משובח. אתם תגלו עולם מדהים של צלמים שיעיפו לכם את התריס. נסו להבין למה אתם אוהבים תמונות מסוימות, ולמה אחרות מדברות אליכם פחות. עקבו אחרי צלמים שאתם מעריכים. הרעיון הוא לא לחקות אותם אבל כן לשאוב המון השראה ולקבל מלא רעיונות שישתלבו בדרך שלכם לעשות את הדברים.
למצוא לוקיישנים חדשים
גם כאן הרשתות החברתיות יכולות להיות מקור מידע אדיר, לצד אתרי טיולים ואפילו כתבות במדורי פנאי. אלגוריתם "האח הגדול" שלהן דווקא מבורך, כי ככל שנחפש יותר כך נקבל הצעות רבות יותר. לשם כך לא חייבים להתמקד בעולמות הצילום דווקא, ממש לא. בקבוצות ואתרי טיולים למשל תמצאו אינסוף רעיונות ללוקיישנים חדשים, בחלקם אולי גם פחות מצולמים.
לתכנן ולתזמן
אחרי שמצאתם רעיון ללוקיישן חדש ומעניין נצלו את זמן המזגן כדי לתכנן היטב היציאה אליו. השתמשו באפליקציות כמו גוגל ארת' ועמוד ענן לתכנון ההגעה ללוקיישן ובאפליקציות דוגמת TPE, פוטופילס ואחרות לתזמון כיוון ושעות הזריחה, השקיעה, הירח ושביל החלב. אפליקציות חיזוי מזג אויר ועננות מסייעות לבחור את הימים או התקופות המתאימות ביותר. ואם אתם לא מיודדים עדיין עם אפליקציות תכנון, זה בדיוק הזמן להכיר אותן וללמוד איך לנצל אותן לטובתכם.
לבחון את עצמכם
סיירו במעמקי התיקיות במחשב שלכם וחזרו לתמונות ישנות שהספקתם לשכוח. בדקו מה אהבתם בהן ומה הייתם עושים היום אחרת. מעבר לשעשוע שבדבר, אפשר ללמוד מכך לא מעט. ואם תמצאו משהו שווה נסו לערוך אותו מחדש ואולי הרווחתם אחלה תמונה חדשה בלי שיצאתם מהבית.
תקופת הדגירה
טיפ קטן אבל עושה הרבה. ערכתם תמונה שאהבתם? אל תמהרו לפרסם אותה, גם אם אתם מאוד מרוצים מהתוצאה. המשיכו לבחון אותה לאיזה תקופה, כמה פעמים ביום. לעיתים קרובות תמצאו שאתם ממשיכים לשנות ולשפר עד שתגיעו לתוצאה המושלמת. כמה זמן לדגור? ימים, שבועות, זה כבר תלוי בכם.
ואחרי כל זה, הגיע הזמן לצאת לצלם. כמה שיותר.
Comments